В земеделските протести преобладаващото е това, че нещо не е наред

...
В земеделските протести преобладаващото е това, че нещо не е наред
Коментари Харесай

Манолов: Както е тръгнало, България ще остане без енергетика

В земеделските митинги преобладаващото е това, че нещо не е наред и това, което не е наред, не е в България. Европейската земеделска политика съдържа доста недъзи. Това сподели пред БНР водачът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов. Според него „ нещата са сбъркани “, само че няма политическа воля да бъдат поправени.

„ Било е време, когато сме хранили половин Европа, в случай че не и повече. Хранехме се с висококачествени, екологични храни. Тогава изобщо не сме си давали сметка, че ядем чисти и екологични храни. Сега ни се случват някакви други неща. “

 

Никой не прави нищо за решение на проблемите на енергетиците, означи към днешна дата синдикалният водач след митингите преди няколко месеца.

„ Цялата работа беше изкъпване с хладка вода и тази работа продължава. Времето си върви и България, както е тръгнало, ще остане без енергетика. И този ден не е толкоз надалеч. “

„ Не единствено че няма да имаме въглища. Най-голямата заплаха е за човешкия капацитет “, съобщи Манолов. По думите му, в Мини „ Марица Изток “ напрежението е огромно.

„ Това е единственото нещо в България, което се реализира въз основата на личен запас. Може би в този момент би трябвало да кажа, че тези, които го вършат, са руски шпиони. Когато унищожаваш енергийната си самостоятелност, явно поставяш системата под взаимозависимост някъде извън, а външната взаимозависимост се вижда от кое място е “, акцентира водачът на „ Подкрепа “.

„ Ние в избрани елементи от денонощието към този момент внасяме над 40% от силата, която използваме. Да кажем, че се случва, когато покриваме пикови потребности. Обаче когато го закъсаме, ще би трябвало да се случва от самото начало. Има два въпроса – кой ще ни го внася и какво ще се случи с цените, когато схванат, че сме наведени? (…) Ние внасяме сила от тези страни, които не членуват в Европейски Съюз. Те могат да създават, защото не заплащат налог „ пържен вятър “ – така наречен квоти нездравословни излъчвания, и си създават ток както си желаят, цената им излиза и ни го продават. Както би излизала цената и на нашите ТЕЦ-ове, в случай че не плащаха този енергиен рекет “, разяснява водачът на КТ „ Подкрепа “ в предаването „ Преди всички “.

„ Щетите, които това ще нанесе, са доста по-големи от изгодите “, съобщи Манолов за ветрогенераторите в морето.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР